یزدفردا: روزنامه ایران نسبت به مهاجرت کادر درمان هشدار داده است.

به گزارش یزدفردا: این روزنامه طی گزارشی نوشت: در ۸ ماه نخست سال جاری، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر از اعضای کادر درمان برای مهاجرت اقدام کرده‌اند. ۷ هزار پزشک، پرستار و عضو کادر درمان کشور نیز در سال ۱۴۰۲ برای مهاجرت اقدام کرده‌اند. این آماری است که از سوی سازمان نظام پزشکی ایران تأیید شده است. با این حساب شاهد کوچ ۱۱ هزار و ۵۰۰ عضو کادر درمان طی کمتر از ۲ سال بوده‌ایم که بی‌شک، واقعیت تلخی است؛ واقعیتی که اگر زودتر برای آن چاره‌ای اندیشیده نشود، شاهد افول جامعه پزشکی و تبعات زیانبخش آن در سطح کشور خواهیم بود.

ناگهان زود دیر می‌شود

کشور‌هایی مثل آلمان، ایتالیا، کانادا و همچنین کشور‌های حاشیه خلیج فارس نظیر عمان، امارت و قطر، از جمله مقاصد محبوب کادر درمان ایران هستند. این کشور‌ها شرایط مطلوب‌تری برای اشتغال و تحصیل فراهم می‌کنند. در این بین کشور‌های حاشیه خلیج فارس به دلیل نیاز به کادر درمان و ارائه تسهیلات ویژه، پذیرش راحت‌تری برای پزشکان و پرستاران ایرانی دارند و کشور‌های اروپایی برنامه‌های ویژه‌ای برای جذب نیروی انسانی متخصص دارند.

علی سلحشور در حالی به این موضوع اشاره می‌کند که به باور وی، درآمد پایین، فشار کاری زیاد، عدم امنیت شغلی، کمبود امکانات و تجهیزات و عدم رضایت از شرایط کاری، معضلاتی محسوب می‌شوند که کادر درمان در ایران با آنها مواجه هستند و در مقابل، امنیت شغلی، درآمد بالاتر، احترام به نیروی انسانی و امکانات بهتر در کشورهای مقصد، عوامل اصلی هستند که انگیزه مهاجرت را در این گروه از جامعه تقویت می‌کنند.

این واقعیتی است که «محمد شریفی‌مقدم» دبیرکل خانه پرستار هم طی روزهای گذشته به آن اذعان داشت و گفت:«با توجه به اینکه بسیاری از پرستاران با ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار، یعنی در اوج بازدهی خود، به دلیل شرایط بهتر در کشورهای دیگر، به راحتی جذب می‌شوند، باید بستر مناسبی برای ماندن آنها در کشور ایجاد کرد. به گفته این مقام مسئول، برای حل این مسائل به فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب و ایجاد انگیزه برای ماندگاری پرستاران در شغل خود نیاز است که این شامل بهبود شرایط کاری، افزایش حقوق و مزایا، ایجاد فرصت‌های ارتقای شغلی و در نظر گرفتن مشوق‌های مالی برای ماندگاری پرستاران در مناطق محروم خواهد شد.» به اعتقاد «شریفی‌مقدم»، استخدام پرستاران بدون فراهم کردن بستر مناسب و شرایط کار مطلوب، به ‌تنهایی راه‌حل مشکلات این حوزه نخواهد بود.

موضوعی که هادی یزدانی، فعال صنفی پزشکان ایران نیز آن را به این شکل بازگو می‌کند:«یک علم در حال نابودی است و اگر دست نجنبانیم، ناگهان زود دیر می‌شود؛ با شیوه‌هایی که طی سال‌های اخیر در پیش گرفته شده است، مفت و مسلم دانشجویانی تربیت و برای آنها هزینه می‌شود که در نهایت به نفع اروپا، استرالیا، امریکا، نیوزیلند و حتی افغانستان عمل می‌کنند.»

سرپرست روابط عمومی و بین‌الملل سازمان نظام پزشکی نیز به نکته بسیار مهمی که نگرانی سازمان نظام پزشکی کشور را در خصوص مهاجرت گسترده پزشکان، پرستاران و کادر درمان برانگیخته اشاره می‌کند و می‌گوید:«مهاجرت گسترده پزشکان، پرستاران و کادر درمان تهدید جدی برای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی کشور است. کمبود نیروی انسانی متخصص، سیستم درمانی را با چالش‌های جدی مواجه خواهد ساخت و سازمان نظام پزشکی در تلاش است با ارائه پیشنهادهای حمایتی و رفع مشکلات موجود، این روند را کاهش دهد. گرچه این وظیفه اصلی وزارت بهداشت است ولی هدف سازمان نظام پزشکی، حفظ سرمایه انسانی و تلاش برای بهبود شرایط کاری کادر درمان است تا نیاز به مهاجرت کاهش و خدمات درمانی باکیفیت در کشور ادامه
پیدا کند.»

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا